Andrahandssånger

Gibrish från Sundsvall har rötterna i de mörka skogarna i Medelpad och influeras bland annat av rock, blues, visa och teatermusik. På nya albumet fortsätter de arbetet med att sudda ut de musikaliska gränserna.

“Andrahandssånger” innehåller en rad starka låtar som inledande ”Leds Av En Blind” till avslutande ”Vilse Bland Stjärnorna”. Men även svängiga ”Ingen Fri Lunch” theremindoftande ”Säger Aldrig Farväl” och tunga ”Gud Gått Och Fiskat” sätter sina avtryck på albumet.

På tramporgelbaserade valsen “Kråkor Och Skator tar Gibrish tydligt ställning mot främlingsfientligheten. Men albumet innehåller också några lekfulla avantgardistiska instrumentaler och en fantasifull, raspig saga från Indien.

Gibrish har hyllats för sina livespelningar på de svenska musikscenerna, bland annat på Urkultfestivalen. Men bandet har också uppmärksammats internationellt. Bandet har turnérat i både USA, England och Finland. Flertalet artiklar, intervjuer och recensioner har publicerats i både svensk och utländsk press.

Gibrish släpper nu sitt 4:e album sedan debuten 2012. “Andrahandssånger” är fylld med bandets, ofta hyllade, egna material. Ett album som tar tempen på ett allt kyligare Sverige.